Oturumları yönetme

Hesabınızda oturumu açık olan her tarayıcıyı görün, bir oturumu veya diğer tüm oturumları sonlandırın ve başka bir üyenin oturumlarını API ile sonlandırın.

Hesabınıza giriş yapılmış her tarayıcının bir oturumu vardır. Oturum, girişten itibaren 12 saat sürer; konsolu kullanmak bu süreyi uzatmaz. Oturumlarınızı görebilir ve herhangi birini sonlandırabilirsiniz; örneğin paylaşılan bir bilgisayarı kullandıktan veya bir cihazı kaybettikten sonra.

Başlamadan önce

  • Giriş yapabilen herkes kendi oturumlarını görebilir ve sonlandırabilir.
  • Başka bir üyenin oturumlarını görmek, Identity & Access için Oku erişimi olan herhangi bir rol gerektirir. Bu oturumları sonlandırmak için Sahip rolüne ya da Identity & Access için Yönet erişimi olan özel bir role sahip olmanız gerekir.

Oturumlarınızı görüntüleme

Konsolda Kimlik & ErişimKimlik doğrulama sayfasına gidin. Hesabım altındaki Etkin oturumlar paneli, kendi hesabınızın tüm oturumlarını en yeniden başlayarak listeler.

Her oturumda şunlar gösterilir:

AlanGösterdiği
İlk satırTarayıcının gönderdiği şekliyle kullanıcı aracısı (user agent) bilgisi. Geçerli oturumunuz Bu oturum olarak işaretlenir.
IPOturumun açıldığı IP adresi. Platform konum sorgulaması yapmaz.
GirişOturumun başladığı zaman.
Son görülmeOturumun en son kullanıldığı zaman; dakikada en fazla bir kez güncellenir.
Sona ermeOturumun kendiliğinden sona erdiği zaman: girişten 12 saat sonra.
Giriş yöntemiOturumun nasıl açıldığı; örneğin parola için pwd, kimlik doğrulayıcı uygulamasından alınan kod için totp.

Oturumları sonlandırma

AmaçYapılacak işlem
Başka bir oturumu sonlandırmaSatırında İptal et düğmesini seçin ve onaylayın.
Bu oturum dışındaki tüm oturumları sonlandırmaDiğer tüm oturumları sonlandır düğmesini seçin ve onaylayın.
Kullandığınız oturumdan çıkış yapmaBu oturum olarak işaretlenmiş satırda Çıkış yap düğmesini seçin ve onaylayın. Konsol giriş sayfasına döner.

Sonlandırılan bir oturum hemen biter: o tarayıcıdan gelen sonraki istek reddedilir ve tarayıcının yeniden giriş yapması gerekir. Bir oturumu sonlandırmak parolanızı veya iki adımlı doğrulamanızı değiştirmez. Başka birinin parolanızı bildiğini düşünüyorsanız parolanızı da değiştirin.

Parolanızı değiştirmek veya sıfırlamak, kullandığınız oturum dahil tüm oturumlarınızı sonlandırır. Yeni parolayla yeniden giriş yapın. Bkz. Parolanızı değiştirme.

Oturum sona erdiğinde

Oturumunuz süresi dolduğu, başka bir yerden sonlandırıldığı veya parolanız değiştiği için sona erdiğinde konsol Oturumunuz sona erdi mesajını gösterir. Yeniden giriş yap düğmesini seçin. Giriş yaptıktan sonra konsol bulunduğunuz sayfaya döner.

Başka bir üyenin oturumlarını sonlandırma

Konsol yalnızca kendi oturumlarınızı gösterir. Başka bir üyenin oturumlarını görmek ve sonlandırmak için API’yi kullanın:

Bir üyenin oturumlarını sonlandırmak hesabını kilitlemez: üye hemen yeniden giriş yapabilir. Bir üyeyi dışarıda tutmak için üyeyi devre dışı bırakın. Bkz. Üyeyi devre dışı bırakma, yeniden etkinleştirme veya kaldırma.

İki adımlı doğrulama zorunluluğunu değiştirmek hiçbir oturumu sonlandırmaz. Bkz. İki adımlı doğrulamayı zorunlu kılma.

Bu sayfada