VPN nesnelerini düzenleme, devre dışı bırakma ve silme

Site bağlantısını değiştirin, tünelini devre dışı bırakın, etkinleştirin veya yeniden başlatın; paylaşılan nesneleri düzenleyin, bağlantı ve nesneleri silin.

Bir site bağlantısının ayarlarını değiştirin, tünelini denetleyin, paylaşılan VPN nesnelerini düzenleyin ve artık ihtiyaç duymadıklarınızı silin.

Başlamadan önce

  • Abonelikte ya da projede Sahip veya Katkıda bulunan rolüne ya da Networking için Yönet erişimi olan özel bir role sahip olmanız gerekir. Networking için Oku erişimi olan herhangi bir rol VPN nesnelerini görüntüleyebilir. Okuyucu rolüyle konsol, eylemlerde "Your role is read-only — ask an owner to grant write access." mesajını gösterir.
  • Son işlemi hâlâ devam eden bir nesne, işlem bitene kadar başka bir değişikliği reddeder. O zamana kadar sağlama durumu beklemededir.

Site bağlantısını açma

Konsolda AğVPN sayfasına gidin.

Site bağlantıları sekmesinde bağlantıyı seçin.

Bağlantının sayfasında Etkinleştir, Devre dışı bırak, Yeniden başlat, Yenile ve Sil eylemleri ile Genel bakış, Yapılandırma ve Etkinlik sekmeleri bulunur. Etkinlik sekmesi, bağlantının son işlemlerini başarısız olanların nedenleriyle birlikte listeler.

Site bağlantısını değiştirme

Bağlantının sayfasında Yapılandırma sekmesini seçin.

Adı, açıklamayı, Önceden paylaşılan anahtar alanını, Başlatıcı ayarını, ölü eş algılama ayarlarını veya MTU değerini değiştirin.

Kaydet düğmesini seçin. Değişikliklerden vazgeçmek için Sıfırla düğmesini seçin.

  • Mevcut anahtarı korumak için önceden paylaşılan anahtarı boş bırakın — sağlayıcıdan geri okunmaz. Yeni bir anahtar en az 8 karakter olmalıdır ve anahtarı değiştirmek tünelde yeniden pazarlık başlatır.
  • Karşı uç adresini değiştirmek için yeni bir bağlantı oluşturun ve eskisini silin.
  • Kaydet düğmesi; ad ve karşı ağ geçidi adresi ayarlıysa, aralık en az 1, zaman aşımı en az 2, MTU en az 68 ise ve girdiyseniz yeni anahtar en az 8 karakterse kullanılabilir. Bağlantının son işlemi hâlâ devam ederken kullanılamaz. Platform ayrıca aralıktan büyük olmayan bir zaman aşımını ve dağıtımın proje ağları için izin verdiği MTU’nun üzerindeki bir MTU’yu reddeder.
  • Sekme, Oluşturmada sabitlenen alanlar altında değiştirilemeyen VPN servisini, iki politikayı ve iki uç nokta grubunu gösterir. Başka nesneler kullanmak için yeni bir site bağlantısı oluşturun ve bunu silin.

Platform değişikliği kabul ettiğinde konsol Değişiklikler kaydedildi mesajını gösterir ve Genel bakış sekmesine döner. Değişiklik uygulanana kadar bağlantı bekleme durumunda görünür. Her alanın kuralları için bkz. Site bağlantıları.

Tüneli devre dışı bırakma, etkinleştirme veya yeniden başlatma

EylemNe zaman kullanılabilirNe olur
EtkinleştirBağlantı devre dışıysa.Bağlantı etkinleştirilir ve tünel yeniden pazarlık yapar.
Devre dışı bırakBağlantı etkinse.IPsec tüneli kapatılır ve bağlantı yeniden etkinleştirilene kadar kapalı kalır. Karşı ağa giden trafik iki uçta da durur.
Yeniden başlatBağlantı etkinse.Tünel düşürülüp yeniden kurulur. Yeni güvenlik ilişkisi kurulana kadar karşı ağa giden trafik durur.
YenileSahip veya Katkıda bulunan rolüyle ya da Networking için Yönet erişimi olan özel bir rolle her zaman.Sayfa bağlantının kaydını yeniden yükler. Bkz. Durumlar.

Bağlantının sayfasında Etkinleştir, Devre dışı bırak veya Yeniden başlat düğmesini seçin.

Devre dışı bırak ve Yeniden başlat için iletişim kutusunda onaylayın.

Bir eylem kullanılamıyorsa bkz. Bir tünel eylemi kullanılamıyor.

VPN servisini, politikayı veya uç nokta grubunu değiştirme

AğVPN altında VPN servisleri, IKE politikaları, IPsec politikaları veya Uç nokta grupları sekmesini açın.

Nesneyi seçin. Ayrıntıları, değiştirebileceğiniz alanlarla birlikte açılır.

Alanları değiştirin ve Kaydet düğmesini seçin.

NesneNeyi değiştirebilirsinizNeler sabittir
VPN servisiAd ve açıklama; site bağlantıları kullanırken de.Servis oluşturulduktan sonra yönlendirici değiştirilemez.
IKE veya IPsec politikasıTüm alanlar, ancak yalnızca politikayı hiçbir site bağlantısı kullanmıyorken.Politika kullanımdayken: Bu politika 1 site bağlantısı tarafından kullanılıyor, bu yüzden platform her değişikliği reddeder. Onu kullanan bağlantıları silin ya da bunun yerine yeni bir politika oluşturun.
Uç nokta grubuAd ve açıklama; site bağlantıları kullanırken de.Tür ve uç noktalar değiştirilemez. Başka alt ağları kapsamak için yeni bir grup ve yeni bir site bağlantısı oluşturun.

Platform değişikliği kabul ettiğinde konsol hq-ike kaydedildi gibi bir onay gösterir. Değişiklik uygulanana kadar nesne bekleme durumunda görünür.

Site bağlantısını silme

Dikkat

Site bağlantısını silme işlemi geri alınamaz. Tünel kapatılır ve uzak ağa giden trafik durur.

Bağlantının sayfasında Sil düğmesini seçin. Listede, satırın menüsündeki Sil seçeneğini de seçebilirsiniz.

Onay iletişim kutusunda Sil düğmesini seçin.

  • Site bağlantısı her durumda silinebilir; son işlemi hâlâ devam ederken de.
  • Bağlantının kullandığı VPN servisi, politikalar ve uç nokta grupları korunur. Bunların Kullanan sayısı bir azalır.
  • Bağlantının faturalandırılması, silme işlemi tamamlandığında sona erer. Bkz. Faturalandırma.
  • Bir bağlantının oluşturulmasını iptal ettiyseniz silme eyleminin etiketi Temizle olur.

VPN servisini, politikayı veya uç nokta grubunu silme

Site bağlantıları bir nesneye başvurduğu sürece nesne silinemez. Nesnenin Kullanan sayısı kaç bağlantının başvurduğunu gösterir ve bu sayıya Hata durumundaki bağlantılar da dahildir. Bir tünelin tamamını silmek için önce site bağlantısını, ardından başka hiçbir şeyin kullanmadığı nesneleri silin.

Nesnenin sekmesini açın ve Kullanan sayısının 0 olduğunu kontrol edin.

Nesnenin satır menüsünde Sil seçeneğini seçin.

Onay iletişim kutusunda Sil düğmesini seçin. Nesne buluttan kaldırılır. Bu geri alınamaz.

Sil kullanılamıyorsa veya platform silme işlemini reddederse bkz. Değişiklik veya silme reddediliyor.

Sonuç

Her değişiklik ve silme eşzamansız bir işlem olarak çalışır ve işlem bitene kadar nesnenin sağlama durumu beklemede görünür. Silme işleminde ve Etkinleştir, Devre dışı bırak ve Yeniden başlat eylemlerinde konsol, işlem bittiğinde sonucu bildirir. Bir düzenlemede ise platformun değişikliği kabul ettiğini onaylar. Sağlayıcı değişikliği reddederse nesne Hata durumuna geçer ve ayrıntılarında nedeniyle birlikte Sağlayıcının bildirdiği bölümü görünür. Durumlar için bkz. Durumlar.

Sorun giderme

Reddedilen değişiklikler ve silme işlemleri ile kullanılamayan eylemler için bkz. Site bağlantısı sorunlarını giderme.

Bu sayfada